Održan trening za menadžere volontera u Zagrebu

Savez udruga za autizam Hrvatske u 2017. i 2018. godini ima čast biti partner na projektu „Kapacitiraj, organiziraj, volontiraj“ koji je razvio i provodi Udruge za autizam „Pogled“ u sklopu Europskog socijalnog fonda. Udruga za autizam „Pogled“ je prepoznata kao predvodnik u području volonterizma još 2016. godine kada je djelatnica udruge Patricija Kuhta dobila državnu nagradu za najboljeg volonterskog koordinatora godine. 

Jedna od najvažnijih projektnih aktivnosti je osposobljavanje volonterskih koordinatora SUZAH-ovih udruga članica diljem Hrvatske. U petak, 20.10.2017. završen je drugi modul šestodnevne edukacije na kojoj su sudjelovali zaposlenici i volonteri udruga članica iz cijele Hrvatske. 

Edukaciju je vodila stručnjakinja Margareta Mihalic koja ima dugogodišnje iskustvo rada na volonterskih programima i upravljanja volonterskim radom te je sudjelovala i u nekoliko nagrađenih i izuzetno uspješnih volonterskih kampanja. 

Kroz cijelu edukaciju polaznici su bili izrazito motivirani za stjecanje novih znanja i vještina. Mnogi od njih su po završetku edukacije istaknuli kako su izuzetno puno naučili o području volonterizma te i stekli neke vještine koje će moći koristiti u svim aspektima funkcioniranja udruga u kojima rade i djeluju.