Održan osnivački sastanak Stručnog savjeta pravobraniteljice za osobe s invaliditetom

1. srpnja 2008. godine osnovana je i započela radom institucija Pravobranitelja za osobe s invaliditetom. Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak je povodom 9. obljetnice rada ureda, na sastanku održanom 4.7.2017. u Hrvatskom saboru, osnovala Stručni savjet pravobraniteljice za osobe s invaliditetom čiji su članovi aktivno uključeni u zalaganje za prava osoba s invaliditetom u Republici Hrvatskoj. Savjet se sastoji od 15 članova i 15 njihovih zamjena. Članovi Savjeta imenovani su na prijedlog pravobraniteljice na temelju dosadašnje suradnje na oblikovanju prijedloga izmjena propisa i drugih inicijativa na području zaštite prava osoba s invaliditetom.

Na održanom sastnaku Anka Slonjšak predstavila je:

  • Plan i program rada Stručnog savjeta za razdoblje od 1.7.- 31.12.2017. godine. Članovi Stručnog savjeta ukratko su predstavili svoj rad te ciljeve i djelatnosti svojih organizacija.

  • Plan rada pravobraniteljice za osobe s invaliditetom za razdoblje od 1.7. – 31.12.2017. godine, u promotivnim aktivnostima i praćenju provedbe zakona, strategija i međunarodnih dokumenata u RH,

Sastanci Stručnog savjeta održavat će se svaka dva mjeseca, a po potrebi i ranije, i u užem ili proširenom sastavu, ovisno o temi.

Više možete pročitati OVDJE