Zahvala za podršku u organizaciji Generalne Skupštine Autism Europe u Zagrebu

U trajanju od 5. do 7. svibnja 2017. godine grad Zagreb i Savez udruga za autizam Hrvatske su imali priliku ugostiti godišnju Generalnu Skupštinu europske krovne organizacija Autism Europe. U Zagrebu se okupilo više od 50 predstavnika organizacija civilnog društva iz cijele Europe, koje djeluju u području skrbi i unaprjeđenja kvalitete života osoba s poremećajem iz spektra autizma. Događanje se održalo pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović te gradonačelnika Grada Zagreba, Milana Bandića. 

             

Veliku podršku Savezu udruga za autizam Hrvatske u organizaciji ovog događanja je pružila i kompanija INA d.d., putem financijske podrške i ustupanja tiskanih materijala za sudionike okupljanja. Zahvaljujemo na kontinuranoj podršci koja se nastavlja još od sudjelovanja u Svjetskog dana svjesnosti o autizmu. 

Nadalje, želimo se zahvaliti i Hrvatskoj turističkoj zajednici te Turističkoj zajednici grada Zagreba. 

Hrvatska turistička zajednica je SUZAH-u ustupila promotivne materijale vezane uz hrvatsku turističku ponudu, brošure, turističke informacije s kartom, bio razgradive vrećice, vrećice s lavandom i kemijske, kako bi na što bolji način predstavili Hrvatsku kao zemlju domaćin Generalne Skupštine. 

Turistička zajednica grada Zagreba omogućila je da svaki sudionik dobije poklon paket s brošurom o kulturnim i povijesnim znamenitostima Zagreba, kartu Zagreba, raspored kulturnih događanja te tradicionalnim zagrebačkim suvenirom, licitarskim srcem. Uz to, u organizaciji turističke zajednice sudionici Generalne Skupštine su dobili priliku sudjelovati u kratkoj turističkoj šetnji centrom glavnog grada, uz stručno vodstvo dvoje licenciranih turističkih vodiča. 

Predsjednica SUZAH-a, Lidija Penko