Konferencija: Osnaživanje roditelja djece s poremećajem iz spektra autizma kroz pozitivno roditeljstvo u Zagrebu

Centar za autizam, Zagreb, u suradnji s Edukacijsko – rehabilitacijskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, organizira jednodnevnu konferenciju "Osnaživanje roditelja djece s poremećajem iz spektra autizma kroz pozitivno roditeljstvo". Oko stotinjak roditelja, stručnjaka, akademskih djelatnika, donositelja odluka i ostalih sudionika će imati mogućnost saznati više o edukacijama za roditelje djece s autizmom u Hrvatskoj, Cipru te BJR Makedoniji i o ESIPP programu edukacije za roditelje koji se razvija u suradnji s partnerima diljem Europe.

Fokus projekta Jednakost i socijalna inkluzija kroz pozitivno roditeljstvo (ESIPP) je na pružanju edukacija i treninga za roditelje djece s poremećajem iz spektra autizma. Trajanje projekta je od rujna 2015. do kolovoza 2018. Projekt je financiran od strane Europske komisije programa Erasmus+.

Autizam je kompleksan poremećaj koji utječe na mozak. Narušava individualne socijalne i komunikacijske sposobnosti i uzrokuje ograničene i ponavljajuće obrasce ponašanja i interesa. Trenutno je dijagnosticirano oko 1 na 100 ljudi s autizmom u Europskoj uniji.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na:
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Vijesti

Aktivnosti

Članice diljem Hrvatske:

PRIRUČNIK

BROŠURA SUZAH-a