Stomatološke usluge i zaštita

Obavještavamo vas da je s radom počela Dnevna bolnica s jednodnevnom oralnom kirurgijom koja djeluje u sastavu Klinike za stomatologiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb. Sve specijalističke grane stomatologije pružaju se u najsuvremenije opremljenim prostorima u kojima rade djelatnici Klinike za stomatologiju te djelatnici Stomatološkog fakulteta. Ciljane skupine su osobe s invaliditetom i djeca s teškoćama u razvoju. 

Prema riječima predstojnika klinike gospodina Željka Verzaka sanacije u općoj anesteziji podrazumjevaju kompletnu sanaciju usne šupljine u jednoj posjeti. To znači da će biti popravljeni svi karijesom promjenjeni zubi te izvađeni svi zubi koji su destruirani da ih se ne može sanirati ispunom. Nadalje, mogu se napraviti jednostavnija endodontska liječanja (čišćenje korijenskih kanala), dok će zubi koji zahtjevaju kompliciraniji endodontski zahvat, zbog limitiranog vremena u sali, biti izvađeni. Također će se pacijentima očistiti kamenac radi prevencije upale zubnog mesa, te će na kraju zubi biti premazani zaštitnim floridnim lakovima radi dodatne zaštite zubi od karijesa. 

Roditeljima djece s teškoćama u razvoju, osobama s invaliditetom i skrbnicima biti će pružene sve potrebne informacije o terapijskom postupku i rizicima kao i obrasci i izjave koje je potrebno popuniti radi pružanja svih potrebnih informacija u cilju kvalitetnijeg zahvata (primjerice: suglasnot za stomatološko liječenje, pristanak na primjenu anestezije kod djece). 

Za narudžbe i dataljnije informacije možete se obratiti: 
Prof.dr.sc. Janković +385 98 1884 636 

 

Preneseno iz dopisa ureda Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom 

 

Vijesti

Aktivnosti

Članice diljem Hrvatske:

PRIRUČNIK

BROŠURA SUZAH-a